САЩ обявиха вчера нов план за военна помощ за Украйна на стойност

...
САЩ обявиха вчера нов план за военна помощ за Украйна на стойност
Коментари Харесай

САЩ обявиха нова военна помощ за Украйна за $1,3 млрд.

САЩ оповестиха вчера нов проект за военна помощ за Украйна на стойност 1,3 милиарда $. Планът планува доставката на четири ракетни системи за противовъздушна защита, противотанкови ракети, артилерийски муниции, съоръжение за разминиране и дронове камикадзе, уточни в официално съобщение Пентагонът, представен от Франс прес.

Тази помощ " акцентира непрекъснатия ангажимент на Съединени американски щати да откликват на незабавните потребности на Украйна, като дават съществени запаси в кратковременен проект и в същото време обезпечават трайната дарба на въоръжените сили на Украйна да пазят територията на страната си и да отблъскват съветската експанзия в средносрочен и дълготраен проект ", съобщи още Пентагонът.

Оборудването няма да бъде доставено на фронтовата линия скоро, защото оповестената помощ попада под егидата на Инициативата за подкрепяне на сигурността в Украйна, в границите на която Съединени американски щати дават съоръжение от отбранителната индустрия или от съдружници, а не вземат непосредствено от арсенала на американските въоръжени сили, отбелязва Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР